:: Tel./fax: +385 51 257 414 :: Email:mramoterm@mramoterm.hr

Najveća svjetska izložba inovacija INPEX

Hrvatsko izaslanstvo postiglo je na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija INPEX, koja je upravo završila u Pittsburghu, još jednom, izuzetan uspjeh. Hrvatske inovacije i novi proizvod - njih 15, nagrađeno je u konkurenciji 2.000 inovacija iz 35 država sa 17 vrijednih odličja, devet zlatnih, pet srebrnih, jedna brončana i dvije posebne nagrade, svrstavaju Hrvatsku ponovo u sam svjetski vrh inventivnog stvaralaštva.


Najuspješniji hrvatski izlagač na ovogodišnjem INPEX-u je Dragutin Jazbec iz Zagreba, koji je osvojio zlatno odličje Međunarodnoga stručnog žirija i posebnu nagradu Ruske delegacije za inovaciju »Držač za plastičnu ambalažu«, za koju je iskazan veliki poslovni interes, konkretiziran ponudama za izvoz u SAD. Izvozne prigode očekuju Karlovčanina Emila Butalu, tvrtke NEVA i MILLA iz Zagreba. Istaknuti zagrebački inovator Lazo Starčević vraća se u Hrvatsku s izvoznim narudžbama za svoj »Stroj za sitotisak«. Inovacija »Druga generacija proizvoda za zdravi san« tvrtke Full-Point izazvala je interes američkih, britanskih i čileanskih partnera. Zlatnu medalju i interes posjetitelja iskazan je i za »Grijaću mramornu ploču«, tvrtke Mramoterm iz Rijeke.
Predstavnik Saveza inovatora Primorsko-goranske županije Kazimir Mihić dobio je nagradu za izuzetan doprinos i dugogodišnju podršku izložbi INPEX.

Hrvatsko je izaslanstvo aktivno sudjelovalo u radu Drugioga svjetskog kongresa inovatora. Glavna tema kongresa bila je komercijalizacija inovacije. Dogovoren je niz modela međunarodne razmjene inovacija i novih proizvoda radi plasmana na internacionalnom tržištu. Hrvatska i slovenska delegacija organizirale su zajedničko predstavljanje svojih izložaka s naglaskom na dugogodišnju uspješnu i sadržajnu suradnju. Tom prigodom predstavljene su kulturno-povijesne znamenitosti Hrvatske i Slovenije, odnosno turističke mogućnosti dviju država.
Hrvatski izložbeni prostor posjetili su predstavnici Hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, Hrvatske bratske zajednice i brojni Amerikanci hrvatskog podrijetla koji žive u Pittsburghu i okolici.
Sedmi uzastopni hrvatski nastup na INPEX-u pokroviteljstvom je omogućila Hrvatska gospodarska komora, pomogao Gradski ured za gospodarstvo Grada Zagreba, dok su neposredni organizatori bili Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreb, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije i Udruga inovatora Županije karlovačke, priopćio je voditelj hrvatskog izaslanstva i predstavnik Hrvatske gospodarske komore Zlatko Pavičić.

INFORMACIJE I PRODAJA

Tel./fax: +385 51 257 414
Mramoterm ploče za grijanje:
iva@mramoterm.hr
Klimatizacija:
lucija@mramoterm.hr

TEHNIČKA PODRŠKA

Tel./fax: +385 51 257 161
Mramoterm ploče za grijanje:
elviro@mramoterm.hr
Klimatizacija:
danijel@mramoterm.hr