Ekološko rješenje

PREDNOSTI MRAMOTERM GRIJANJA

Mramoterm štedi energiju i smanjuje emisije CO, SO2

U odnosu na klasičan sustav grijanja, grijanje Mramoterm pločama štedi energiju te višestruko umanjuje emisiju štetnih sastojaka.

Mramoterm grijanje je jednostavan primjer ekološkog i ekonomski najprihvatljivijeg grijanja s osiguranim snabdjevanjem za budućnost.

U visoko razvijenim zemljama sve više se razmišlja o uštedi energije i smanjenju emisije CO, SO2,... Prema sadašnjim zahtjevima u pogledu očuvanja okoliša, korištenjem novih tehnoloških trendova do 2005. godine planiraju se reducirati emisije štetnih tvari za 20-30 %, a do 2050. godine za cca 50 %. Iz energetskih izvještaja procjenjuje se da 50 % udjela u emisiji štetnih tvari u atmosferu nastane kao proizvod od grijanja životnog i radnog prostora.

Ograničenost naftnih i plinskih izvora, stalno povećanje njihove cijene, te njihov štetni utjecaj na prirodu navodi nas na razmišljanje o drugim izvorima energije među kojima električna energija zauzima visoku poziciju.

U zapadnoj Europi sve se više upotrebljava električna energija u grijanju, a kao takvo Mramoterm grijanje je jednostavan primjer ekološki i ekonomski najprihvatljivijeg grijanja s osiguranim snabdjevanjem za budućnost.

Usporedbom omjera emisije štetnih sastojaka između klasičnog sustava grijanja u odnosu na grijanje Mramoterm pločama, dolazimo do upečatljivih rezultata.

Pogledajmo primjer:

Obiteljska kuća od 100 m2 korisne površine troši oko 3000 kg ekvivalentnog koksa godišnje za grijanje.
Iz jednog energetskog izvještaja odgovarajuće državne komisije, procjenjuje se ukupna emisija ugljičnog monoksida, sumpor dioksida, ugljikovodika, dušika i prašine na cca 700 kg godišnje.

Ista kuća će pak uz Mramoterm grijanje potrošiti cca 7200 kWh električne energije godišnje, a od proizvodnje iste nastati će samo cca 7 kg štetnih tvari, što je 100 puta manje nego u navedenom primjeru.

U usporedbi s ostalim zemljama, Hrvatska zauzima gledajući korištenje električne energije za grijanje skromno mjesto.

Uspoređujući s ostalim zemljama vidimo da je u Engleskoj 18 %, Francuskoj 33 %, Finskoj 32 %, Švedskoj 36 % i Norveškoj 60 % svih stanova grijano električnom energijom. Prognoza je da će u bliskoj budućnosti u Francuskoj taj postatak biti 50 %, a u Finskoj i Švedskoj čak 100 %.

Ovi podaci navode nas na razmišljanje o većoj mogućnosti instaliranja Mramoterm grijanja. Sve navedeno govori da kupnja proizvoda, a naročito onih među kojima živimo ne bi smjela biti hir i razmetanje, već odgovoran postupak, ponajprije spram samog sebe.

Nadamo se da ćete odabrati naš proizvod koji će Vam zasigurno biti dugogodišnji pratilac u životu kako zbog cijene tako i zbog čistoće eksploatacije i očuvanja čistog okoliša. 

Mramoterm Vam omogućava živjeti zdravije i ugodnije kao potpuno rješenje grijanja.

KONTAKTI
Mramoterm
35 godina s Vama
INFORMACIJE I PRODAJA

Tel./fax: +385 51 257 414

Mramoterm ploče za grijanje:
iva@mramoterm.hr

Klimatizacija:
lucija@mramoterm.hr
TEHNIČKA PODRŠKA

Tel./fax: +385 51 257 161

Mramoterm ploče za grijanje:
elviro@mramoterm.hr

Klimatizacija:
danijel@mramoterm.hr
URED

Tel: +385 51 257 414
Fax: +385 51 257 161
mramoterm@mramoterm.hrSkype: mramoterm.grijanje
Copyright © 2021 Mramoterm
Marinići b.b., 51216 Viškovo. Hrvatska
GPS: N. 45.37 091, E. 14.39 089
Kartično plaćanje: Maestro, Mastercard, Visa, Diners